Investointi Betuliumiin tukee Bang & Bonsomerin tavoitteita kehittyä materiaaliteknologiayhtiönä. Betulium ja Bang & Bonsomer ovat myös allekirjoittaneet pitkäaikaisen maailmanlaajuisen kehitys- ja kaupallistamissopimuksen.

Yhtiöillä on merkittäviä synergiaetuja nanoselluloosakuidun (CNF) ja mikrokuituselluloosan (MFC) tuotannossa, tuotekehityksessä ja myynnissä. Betuliumin patentoidulla teknologialla tehtyjä tuotteita voidaan käyttää monissa kohteissa, kuten elintarvikkeissa, maaleissa ja pinnoitteissa, rakentamisessa, kosmetiikassa ja pesuaineissa sekä kumi-, komposiitti- ja muoviteollisuudessa.

Betulium Oy on suomalainen, vuonna 2013 perustettu cleantech-yritys. Betulium tuottaa uusiutuvia, biohajoavia ja tehokkaita vesipohjaisia selluloosamateriaaleja, joilla korvataan tai täydennetään synteettisiä orgaanisia polymeerejä lukuisissa teollisissa sovelluksissa. Betuliumilla on Espoossa pilottitehdas, joka tuottaa materiaalia teollisessa mittakaavassa.

Bang & Bonsomer on yksityinen suomalainen materiaaliteknologiayhtiö, joka tarjoaa laajan valikoiman raaka- ja lisäaineita useille eri teollisuuden aloille. Bang & Bonsomerin seitsemän liiketoimintayksikköä toimivat Suomessa, Skandinaviassa, IVY-maissa ja Baltiassa. Vuoden 2016 myynti oli 158 miljoonaa euroa ja yrityksen palveluksessa työskentelee n. 300 työntekijää.

Lisätietoja:

Bang & Bonsomer Group Oy

Eero Kangaslahti Chief Operating Officer Puh. 040 530 6134

Betulium Oy

Marko Lauraeus Chief Executive Officer Puh. 045 673 4159

Antti Laukkanen Chief Scientific Officer Puh. 040 750 6060